Περισσότερα από  Oliver Jamie

Oliver Jamie: διάβασε τη βιογραφία!


Oliver Jamie: διάβασε τη βιογραφία!


Ο Jamie Oliver άρχισε να μαγειρεύει στην παμπ των γονιών του, The Cricketers, στο Κλέιβερινγκ του Έσεξ, σε ηλικία οκτώ ετών. Φεύγοντας από το σχολείο, άρχισε τη μαγειρική του σταδιοδρομία που τον οδήγησε στο River Cafe, όπου, όπως είναι γνωστό, τον εντόπισε μια εταιρεία τηλεοπτικών παραγωγών. Το 2001 ο Jamie άφησε πίσω του τον Γυμνό Σεφ και ίδρυσε το Εστιατόριο Fifteen στο Λονδίνο, όπου εξακολουθούν να εκπαιδεύονται άνεργοι νέοι, οι οποίοι θέλουν να κάνουν καριέρα στη βιομηχανία της εστίασης. Λίγα χρόνια αργότερα ηγήθηκε του κινήματος για την αλλαγή στην ποιότητα των σχολικών δείπνων στη Μεγάλη Βρετανία και έκτοτε συνεχίζει να προωθεί την ανάγκη καλύτερης διατροφικής παιδείας για όλους. Ο φιλανθρωπικός του οργανισμός Jamie Oliver Food Foundation προσπαθεί να βελτιώσει τη ζωή και την ευημερία των ανθρώπων μέσα από τις διατροφικές γνώσεις και τις μαγειρικές δεξιότητες.
Διατηρεί το εστιατόριο Fifteen και το ομώνυμο πρόγραμμα κατάρτισης στο Λονδίνο με αδελφά εστιατόρια στην Κορνουάλη και στο Άμστερνταμ και διδάσκει δεξιότητες πρακτικής μαγειρικής μέσω των κέντρων του «Υπουργείου Τροφίμων του Τζέιμι» στη Μεγάλη Βρετανία και στην Αυστραλία, σε συνεργασία με το The Good Foundation. Επίσης, δημιούργησε το Jamie’s Home Cooking Skills, ένα πρόγραμμα ανώτατης δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ενώ λειτουργεί πιλοτικά το πρόγραμμα Kitchen Garden Project, που μεταφέρει τη μαγεία της καλλιέργειας και της προετοιμασίας του φαγητού στους μαθητές του δημοτικού σχολείου. Στις ΗΠΑ το Jamie Oliver Food Foundation προσπαθεί να φέρει καλύτερες διατροφικές γνώσεις στα σχολεία, στις επιχειρήσεις και στις κοινότητες, και μέσα από συνεργασίες έχει πρόσβαση σε περισσότερους ανθρώπους με τα προγράμματά του.
Στα επιτυχημένα εστιατόρια του Jamie περιλαμβάνονται τα Barbecoa, Union Jacks και ο όμιλος των ιταλικών εστιατορίων του Τζέιμι τόσο εντός όσο και εκτός της Μεγάλης Βρετανίας. Η ευρύτατη γκάμα των προϊόντων του, διατροφικών και μη, είναι δημοφιλής σε ολόκληρο τον κόσμο. Γράφει σε τακτική βάση για το δικό του περιοδικό, το Jamie’s Magazine, εμφανίζεται στο κανάλι του στο Youtube, Jamie Oliver’s Food Tube, έχει 5 βραβευμένες εφαρμογές κι έχει εκδώσει 14 ευπώλητα βιβλία μαγειρικής, όλα με παράλληλες τηλεοπτικές εκπομπές. Το πιο δημοφιλές βιβλίο του, 30λεπτα Γεύματα (Εκδόσεις Διόπτρα), ήταν το πιο άμεσα ευπώλητο μη λογοτεχνικό βιβλίο όλων των εποχών στη Μεγάλη Βρετανία. Ο Jamie ζει στο Λονδίνο και στο Έσεξ με τη σύζυγό του Τζουλς και τα τέσσερα παιδιά τους, Πόπι, Ντέιζι, Πέταλ και Μπάντι.

Περισσότερα
Προβάλλονται 1 - 1 από 1 αντικείμενο
Προβάλλονται 1 - 1 από 1 αντικείμενο

Κατηγορίες

Κορυφαίες πωλήσεις

Δεν υπάρχουν δημοφιλή προϊόντα αυτή τη στιγμή

Πληροφορίες

Συγγραφείς

Προσφορές

Το κατάστημα μας

Ετικέτες